Tuesday, 28 August 2018

2ww post fet

21/8  -  (Selasa) hari pertama lepas fet Langsung tiada simptom apa2. Kekal baring je. Bangun masa hendak pergi ke tandas dan solat sahaja. Solat saya buat macam biasa. Kecuali solat sunat hajat dan dhuha saya duduk di kerusi.

22/8 - (Rabu) hari ke2 lepas fet
Langsung tiada simptom. Waktu ni juga hari raya haji.Maka berhuhulah sorang2 kat rumah sambil dengar takbir raya. Suami sibuk rewang uruskan lembu korban. Masa ni pun baring je sebab memang sepatutnya rehat dalam tempoh 48 jam selepas fet.

23/8 - (Khamis) hari ke3 lepas fet.
Sakit perut kiri dan kanan berdenyut2 sepanjang hari x tahu kenapa.

24/8 - 26/8 - Hari ke 4 hingga ke 7 lepas fet.
Sakit yang sama berdenyut2 lebih pada belah kanan perut dan waktu ni juga dan start macam cramp perut sakit macam senggugut secara on off. Masa ni positifkan diri dan doa serta zikir banyak2  je.

28/8 - Hari ke 8 lepas Fet
Ke HUKM harini untuk ambil darah bagi ujian bhcg nak check ngandung atau x serta amik suntikan proluton untuk kuatkan rahim .
Kos ujian darah dan suntikan proluton= rm40

29/8 - Hari ke 9 lepas Fet
Pukul 12 tengahari call HUKM untuk tahu result.

2 comments:

  1. salam..sy silent reader blog awk...x sbr nk tau result dr awk...smoga semua yg baik2 utk awk..apa2 pun allah sebaik2 perancang..

    ReplyDelete
  2. Semoga semua urusan akak dipermudahkan Allah swt..

    ReplyDelete