Friday, 17 January 2014

period ting tong

Hampir 2 bulan kisah kegagalan ivfku berlalu..hidup diteruskan mcm biasa..cuma agak risau kerana periodku selepas gagal ivf jadi caca marba n agak ting tong..maksudnya kitar periodku dh jd cepat semacam.Mana x nya, selepas gagal ivf penghujung bln 11 hingga sekarang aku dah 3 kali period dengan kitar period yg pendek iaitu 15 hari.Ini bermakna aku period seminggu,pastu bersih seminggu pastu period semula.adoyai...Pastu dgn niat nk betulkan period aku pn ngengada gi try mkn gla shaklee.sempatlh mkn dlm 10 hari.Tapi masa first day mkn gla perutku tetiba rasa sakit nyucuk sebelah kiri mcm sakit sebelum wat laporoscopy 2012..aku wat x tahu je n truskan gak mkn gla...hari ni selepas discussion dgn rakan closed group endo kt fb baru tahu rupanya gla x sesuai tuk org ada endometriosis!!! huhu...hrp2 endo ku x jadi blk dgn pngambilan gla yg sekejap tu...  :( ..

4 comments:

  1. Bolehkah sy dptkan alamat emel puan? Sy juga mempunyai pengalaman yg sama..sudilah sekiranya kita berkongsi..insyaAllah.

    ReplyDelete
  2. walaikumussalam....blh.. emel sy iedajeff612@gmail.com...

    ReplyDelete
  3. ieda, period sy pun jd ting tong lps 1st ivf..berbelas ari gak bru betul2 kering..sy ingat sy je jd mc tu..huhu..dan sy rsa kes kita ni sama la..sy pun ada endo gak..suzi, sabah

    ReplyDelete