Friday, 27 February 2015

Dalam hati ada gentar...

Bismillahirrahmanirrahim....

Officially period muncul jua bulan ni pada 25/2 ritu..Lately kitarnya agak lambat dah cd39 baru period..Datang pun main cak-cak..d1 langsung xde bleeding yang kuar cuma coklat-coklat je.Dah d2 baru kuar fresh blood dan d3 n d4 dah coklat2 balik...Haih...apalah masalahnya ni...x pelah...janji ko muncul jua cycle bulan ni Bff ku n datang x pernah miss k...
First day period datang terus berdebar sebab teringat plan untuk buat frozen embrio transfer (fet) insyaallah bulan depan. Terus amik phone n whatsapp doc cantik serta tanya bila saya sepatutnya datang jumpa dia. Sekejap je doc A dah reply balik msg saya n bagitahu saya patut datang jupe dia pada d12 iaitu (9/3)...Pheww...settle satu bab.. So, sekarang menunggu tarikh appoinment tiba. Perasaan sekarang bercampur baur. Takut + bimbang + nebes + teruja dan lain2 semua ada serta lebih kepada gentar. Maklumlah selepas kegagalan 2x iui dan 2x fresh ivf, saya sangat mengharapkan fet kali ni berhasil. Apapun segalanya terserah pada DIA...Saya hanya mampu berusaha dan merancang, tetapi DIA sebaik-baik perancang. Tawakal jelah pada Allah.....tolong doakan usaha saya ni dipermudahkan dan beroleh kejayaan yea...tq

8 comments:

  1. In shaa Allah ieda.bila jalan untuk treatment dah terbuka, maknanya Allah buka peluang untuk doa dimakbulkan..yakin ya.Akak doakan fet Ieda dipermudahkan..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak...risau juga maklumlah skalipun belum pernah lekat lagi..Apapun alhamdulillah masih diberi peluang mencuba dan berusaha lagi demi mendapatkan amanah Allah yang satu tu...

      Delete
  2. InshaAllah, smg Allah bagi rezeki kali ini... And smg Allah permudahkan utk ieda... i punya nxt appointment on 10/3, hehehe...a day after yours :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nina....Alaa...x sempat jupe...kalo x blh kenal2... :)

      Delete
  3. good luck ieda...
    appointment saya akhir bulan...25/3 nervous jugak ni :)
    inshallah allah maha mendengar..mudah2an...dipermudahkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mag....yea...moga segala urusan TTC kita dipermudahkan olehNya...insyaallah...

      Delete
  4. All the best ieda, dup dup jugak lah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. All da best to You to Nolly...bila nak fet gak ni? x sabar nak baca update dr doc A tentang transporter..kes awk ni akan jd transporter 4 kn?

      Delete